• Alleen de beste kwaliteit
  • Levenslange garantie
  • Duurzame materialen
  • Gratis verzending boven € 100
  • Voor 14:00 besteld, dezelfde dag verzonden

De kwaliteit van

Duurzaamheid voorop

We zetten ons in voor duurzaamheid, door materialen van hoge kwaliteit te gebruiken die lang meegaan. Daarnaast bevorderen we duurzaam hergebruik door te kiezen voor gerecyclede materialen waar mogelijk.

Respect voor dieren

Onze merinowol is afkomstig van gerespecteerde schapenhouders in Nieuw-Zeeland, waar de schapen vrij kunnen grazen en geen dieronvriendelijke praktijken, zoals mulesing Mulesing is het wegsnijden van huid rond het achterwerk van een schaap. Dit gebeurt vaak zonder verdoving. De verwijderde huid zal minder snel vliegen trekken omdat er geen urine en ontlasting aan blijft hangen., worden toegepast. We geloven dat blije schapen de beste wol geven, en daarom is hun welzijn onze prioriteit!

Natuurlijk en sterk

In tegenstelling tot veel conventionele wol, wordt onze merinowol niet onderworpen aan chemische wasprocessen die de unieke eigenschappen van de wol kunnen aantasten. We houden onze merinowol zo natuurlijk mogelijk om de volledige voordelen van dit geweldige materiaal te benutten. Als je onze sokken met zorg en liefde behandelt, zullen ze je dat dubbel en dwars teruggeven!

Duurzaamheid voorop Respect voor dieren Natuurlijk en sterk

Levenslange garantie Sokken voor het leven.

Wij beloven sokken voor het leven.

Bij ons koop je niet zomaar sokken, je investeert in een levenslange garantie van comfort. De sokken die je bij ons aanschaft, zijn ontworpen om je leven lang mee te gaan. Dankzij een rigoureus en zorgvuldig productieproces met materialen van de hoogste kwaliteit, kunnen wij je deze levenslange garantie geven. We geloven rotsvast in onze producten en we beloven je dat elk paar sokken dat je bij ons koopt, je leven lang bij je blijft! Mocht er onverwacht toch schade optreden, dan kun je zonder problemen een retourproces starten en een claim indienen.

Klaar om je voeten het comfort te geven dat ze verdienen?

Levenslange garantie op de beste sokken!
Sponsje ingezeept op een open handpalm
Huub Smit - founder debestesokken

Zorg voor je merino wol sokken Een complete wasgids 🛁

Merino wol sokken zijn zeer gewaardeerd om hun unieke kwaliteiten: ze zijn zacht, comfortabel, ademend en hebben een geweldige temperatuurregulatie. Maar deze luxe vezels hebben speciale zorg nodig om hun uitzonderlijke eigenschappen te behouden. Dus hoe onderhoud je ze het best? Laten we het hebben over hoe je je merino wol sokken kunt wassen zonder hun vorm of functie te verliezen.

De temperatuur

Het eerste wat je moet weten over het wassen van merino wol sokken is dat de temperatuur van groot belang is. Wol is een natuurlijk, gevoelig materiaal dat kan krimpen of vervormen bij hoge temperaturen. Idealiter was je je sokken binnenstebuiten, in een waszak, op een temperatuur die niet hoger is dan 30 graden Celsius. De meeste moderne wasmachines hebben een speciale instelling voor wol, die gewoonlijk op deze temperatuur wast. Gebruik deze instelling indien mogelijk, omdat deze ook minder agressieve wasbewegingen gebruikt om de vezels te beschermen.

Het drogen van de sokken

Ten tweede, ondanks het feit dat het misschien verleidelijk is om de sokken gewoon aan de waslijn te hangen en te laten drogen, is dit niet de beste aanpak voor merino wol. Door hun gewicht, vooral als ze nat zijn, kunnen ze uitrekken en hun vorm verliezen. In plaats daarvan, nadat je ze uit de wasmachine hebt gehaald, leg je de sokken plat op een handdoek om te drogen. Het is belangrijk dat ze in hun natuurlijke vorm worden gelegd om krimp of uitrekken te voorkomen. Houd er ook rekening mee dat ze weg van direct zonlicht en hittebronnen moeten worden gedroogd om verkleuring en vezelbeschadiging te voorkomen.

Welk wasmiddel gebruik ik?

Een ander essentieel punt in het onderhoud van je merino wol sokken is het wasmiddel dat je gebruikt. Gewone wasmiddelen kunnen te hard zijn voor de delicate wolvezels, dus het is raadzaam om een speciaal wolwasmiddel te gebruiken. Deze wasmiddelen zijn speciaal geformuleerd om mild te zijn voor wol, maar toch effectief in het verwijderen van vuil en geuren. Ze bevatten ook vaak ingrediënten die de wol hydrateren en beschermen, waardoor je sokken zacht blijven aanvoelen en langer meegaan.

Hoewel merino wol van nature resistent is tegen geuren en minder vaak gewassen hoeft te worden dan synthetische stoffen, zal er onvermijdelijk een tijd komen dat je sokken toe zijn aan een wasbeurt. Door de bovenstaande stappen te volgen, zorg je ervoor dat je merino sokken hun kwaliteit behouden en je nog vele seizoenen warm en comfortabel houden.

Tot slot, vergeet niet dat goed zorgen voor je merino wol sokken niet alleen betekent dat ze langer meegaan, maar het is ook een manier om bij te dragen aan duurzaamheid. Door de levensduur van je kleding te verlengen, verminder je de noodzaak voor nieuwe productie en verminder je dus de impact op het milieu.

Het wassen van je merino wol sokken is een eenvoudig proces dat, met een beetje zorg en aandacht, hun comfort en functionaliteit kan behouden voor de komende jaren. Geniet van de gezellige warmte en het comfort dat deze prachtige natuurlijke vezels bieden, en neem de tijd om ze op de juiste manier te verzorgen.